vineri, 21 octombrie 2011

Picioare frumoase!

Daca se spune ca mainile sunt cartea de vizita a unei femei de ce nu ar fi la fel si in cazul picioarelor.Ele nu trebuie neglijate sub nici o forma in nici o perioada a anului.Trebuie minim la o saptamana-doua depinde de ritmul de crestere al fiecaruia sa ne alocam putin timp din iata noastra agitata pt acest ritual.In fond picioarele negrijite nu numai ca vor arata urat dar ne vor incomoda si la mers.

M-am gandit sa va arat ustensilele folosite in pedichiura si la ce folosesc ele.Eu sunt manichiurista-pedichiurista dar nu va ganditi ca va voi baga pe gat niste produse nefolositoare sau foarte scumpe.

In continuare va voi prezenta ustensilele de pedichiura in ordinea folosirii lor :
-Pila pentru picioare(calcaie)-aceasta pila nu ar trebui sa lipseasca din trusa unei domnisoare,doamne deoarece ea ajuta la inlaturarea pielei moarte(partea ingrosata) a piciorului.Chiar daca aparent nu credeti ca aveti nevoie de ea va sfatuiesc ca va inmuiati timp de 10 min picioarele in apa calda si veti vedea k incepe sa apara o pojghita alba pe calcaie.Atunci intra in actiune pila care are doua fete si este abraziva.Nu folositi piatra ponce...nu ajuta deloc.Costa in jur de 4-5 lei si dupa fiecare folosire o puteti spala,dezinfecta si o puteti refolosi.Particulele abrazive nu se tocesc deci cu bani putini este o investitie buna.Aceasta operatiune trebuie facuta cel putin la 5-7 zile depinde de cat de solicitate sunt picioarele voastre.

 -Pulverizator cu spirt-folosit pentru dezinfectarea picioarelor si a ustensilelor.Va trebuie o stical de spirt pe care o puteti folosi ca atare sau turnat intr-un pulverizator pt a nu facer risipa.
-Despartitoare pentru degete-pentru cele dintre voi care aveti degetele apropiate sau incovoiate.pret in jur de 2.50 - 3 lei.
-Clestisoare pentru unghii:-cel mare este folosit pentru taierea unghiilor doar in cazaul in care aveti unghiile intarite sau nu va descurtati cu forfecuta.pret 5 lei
                                             -cel mic este folosit pentru scoaterea colturilor inestetice si dureroase si este o ustensila foarte importanta in trusa mea ma ajuta,este indispensabila.pret 4 lei.
-Chiuretanr.2 sau 3-ajuta la scoaterea colturilor impreuna cu forfecuta/clestisorul,curata unghia de impuritati si ajuta la aplicarea carminului deoarece prezinta un mic sant.pret in jur de 5-8 lei.
 - Forfecuta pentru unghii-pentru taierea unghiilor pret intre 5 si 10 lei
-Forfecuta pentru cuticule-pentru cele care va taiati cuticulele chiar si la picioare.eu una nu recomand taiarea lor la picioarece deoarece protejeaza impotriva prafului ,microbilor si bacteriilor.pret intre 5 si 15lei.





- Acest aparat este o freza electrica care functioneaza pe baterii si ine insotita de 5 capete detesabile.Este util pentru lustruirea unghiei,uniformizarea ei ,pilire si un capat pesntru a elimina impuritatile dupa unghie si tocirea cuticulei.Mic si compact nu ocupa loc si este destul de ieftin doar 15 lei.
-Pile-pentru o finisare frumoasa a unghiei piciorului.In poza apare o pila de metal,una de sticla si una ceva intre metal si carton.preturi intre 1 leu -6 lei.
-Buffer-tot un gen de pila dar pentru finisat.Nu lasa latele acelea care apar dupa pilirea cu o pila de metal.In plus reduce si acea galbeneala care apara pe unghie din cauza ojei si o face alba frumoasa si sanatoasa.pret 3 lei.
-Carmin diluat cu spirt pentru a nu pata unghia.Aici este optional nu foarte multe femei folosesc ,depinde de gusturi.Dar acest carmin nu tine doar de estetic ,carminul este bun si pentru dezinfectarea unghiei.pret in jur de 2 lei.

Sper ca v-am fost de ajutor cu acest articol.Astept comentarii!!!Va pup!

Un comentariu: